Hvis du er i gang med at undersøge dine muligheder for at tage et online kviklån, så er du formentlig stødt på en del forskellige navne for kviklånene. Her i blandt udtrykket ”gratis lån”. Det lyder næsten for godt til at være sandt, og det er meget normalt, at du starter ud med at være lidt skeptisk – for hvad skulle virksomheden dog få ud af det? Det korte svar på, om gratis lån rent faktisk er gratis, er: ja. Hvis lånet er gratis, så koster det ikke noget at tage det. Der er ingen skjulte gebyrer eller lignende – så længe du overholder den aftale, du har indgået med låneudbyderen. Det vil vi komme nærmere ind på i denne artikel.

Gratis lån har ofte en kort løbetid

Selvfølgelig ligger der en bagtanke bag at udføre en gratis ydelse – alt andet ville være mærkeligt, og det ville der slet ikke være en forretning i, som det er, når du tager et kviklån. Når der er tale om gratis lån, så er det ikke dem på flere hundrede tusinde kroner. Det er ofte små lån på op til få tusinde kroner. Et karakteristisk træk ved dem er, at de har en meget kort løbetid. Det kan være 14 dage, en måned eller få måneder afhængigt af lånets størrelse og de individuelle lånebetingelser.

Fidusen er, at så længe du overholder den aftale, du har underskrevet, da du optog lånet, med at betale tilbage inden for en bestemt tidshorisont, så slipper du for at betale renter. Betaler du ikke til tiden, så falder hammeren og det kommer til at koste dig. Det er ofte også sådan, at du kan låne mere og mere for hver gang du søger på ny, når du altså har betalt dit første lån tilbage. Låneudbyderen går nemlig forsigtigt frem i denne proces og vil sikre sig, at du er villig og i stand til at overholde betalingsfristerne, inden der bliver lukket op for mulighederne for at låne mere.

Tryghed og brobygning mellem låneudbyder og kunden

At udbyde gratis lån er også en måde at åbne døren på, så du kan få en god oplevelse med kviklån og ikke læne dig op ad de dårlige historier, hvor det førhen var dyrt at tage kviklån. Har du haft succes og en god oplevelse med et gratis lån, vil du formentlig føle dig mere tryg ved at tage et højere lån med renter en anden gang, hvis du skulle få brug for det. At kunne tage et kviklån gratis er altså en måde at bygge bro på mellem låneudbyderen og dig som kunde og låntager.